Så fik det lige en tur mere, kan jeg se på Twitter. Joe Strummers ‘berømte’ håndskrevne brev til Mojo i 1995, hvor han hylder Bruce Springsteen – og vist gerne vil deltage i en feature om den amerikanske hardworking, rock’n’roll soulman.

‘Bruce is great’ er det enkle, gennemgående tema i brevet. Ja. Det er korrekt! Men hyldesten går også den anden vej. Bruce Springsteen har også flere gange hyldet Joe Strummer og The Clash – verdens flotteste rockband nogensinde.

Live har han spillet flere sange – ‘Clampdown’ (med Tom Morello på scenen), ‘I Fought the Law’ (selvom det naturligvis ikke er en Clash-sang, men en The Crickets-sang, som The Clash tog op) og ikke mindst ‘London Calling’.

Men det er ikke så meget den version, der kan få tårerne til at løbe, som de kan ved at se optagelserne fra den første gang, Bruce spiller The Clash.

Til Grammy Awards i 2003 blev Joe Strummer, der døde to måneder tidligere, hyldet. Bl.a. med nedenstående version af ‘London Calling’, hvor Bruce er på scenen med Elvis Costello, Little Steven og Dave Grohl.

Jeg elsker, elsker, elsker, hvordan især Bruce og Dave Grohl stamper med venstrebenet, som Joe Strummer jo også gjorde på scenen.

Man skal naturligvis ikke snyde sig selv for at se Strummers stampende venstreben, og det gøres ganske fint i denne liveversion af ‘London Calling’:

Apropos ‘London Calling’ har Pitchfork lavet en af deres megairriterende ‘Liner Notes’-gennemgange af et album. I denne kan de ikke engang udtale bandmedlemmernes navne korrekt …

Nå, sidst men ikke mindst – brevet!

Reklamer