Havde lørdag eftermiddag totalt optur efter besøg på Loftus Road, hvor Queens Park Rangers smadrede Leicester med 1-0, men jeg kom hurtigt ned på jorden igen. For nu var endnu en af dem forsvundet.

Efter kampen vadede jeg ind til Oxford Street/Bond Street – blot for at blive mødt af et stort, hvidt skilt:

’Clearance’, stod der med store lyserøde bogstaver øverst på facaden af den store HMV-butik, efterfulgt af ’All stock must go. This store is closing on Saturday 5 March,’ skrevet med sort.

Og humøret blev sgu ærlig talt også lidt sort.

****

Jeg elsker at gå i pladebutikker, men der er ikke mange af dem tilbage, og jeg kan blive helt deprimeret ved tanken om, at de er ved at forsvinde.

’I gamle dage’ var der fem af de store pladebutikker i området omkring Oxford Street og Soho. Nu er der én tilbage.

Tower og Virgin for længst er borte, men den store HMV på Oxford Street, nær 100 Club, eksisterer stadig. HMV er imidlertid heller ikke, hvad den har været. I hvert fald ikke vinylmæssigt.

Albumsektionen er faktisk mindre end i Fona 2000 på Strøget, og der stod vel højst 30 forskellige singletitler i alt på cd og vinyl. 12”-afdelingen er helt væk. Og intet af det resterende var interessant. Det var plader, man kan få hvor som helst, og de var dyre.

Det må være første gang, jeg har forladt HMV-butikken uden vinylskiver i tasken. Suk!

****

I Soho er det også gået voldsomt ned ad bakke med de små, uafhængige butikker, men heldigvis eksisterer Sister Ray.

Pladebutikken på Berwick Street var for nogle år siden lukningstruet, men har på en eller anden måde overlevet og lignede sig selv. Og den kan glæde sig til at få besøg af mig mandag morgen!

Brugtbutikkerne Music & Video Exchange og Reckless har også stadig afdelinger i Berwick Street, mens Blackmarket vist er blevet til BM Music. Resten er tilsyneladende væk. Mere suk!

Og for at gøre ondt værre – så kom jeg også for sent til ophørsudsalget i HMV!

Jeg kunne kun se lukkede døre, nogle enkelte, der som jeg selv var kommet for sent, stirrede undrende på ruderne, og indenfor stod en klynge ansatte og drak en stille øl …

Det har jeg også tænkt mig, når jeg ved et-tiden sætter mig på en pub for at se Liverpool-Manchester United.

Reklamer