Hvorfor?

Jo, fordi de svenskere er så skidedygtige. Og fordi der er så enormt meget god svensk musik. Er der brug for andre grunde??

Nope. Og derfor vil jeg for min egen fornøjelses skyld jævnligt lave et mixtape med svensk musik (60 minutter, SWE-60).

Jeg lægger ud med nogle personlige favoritter – og så vil jeg nok senere gå mere i dybden og lave mere specifikke mixtapes med genrer, byer, kunstnere osv.

De fleste af disse sange behøver ikke den store forklaring. Det er bare store sange. Men nogle enkelte gør nok, f.eks. Micke Hagström.

Han lavede, synes jeg, en rigtig god plade i begyndelsen af 80’erne, men er noget af en glemt karakter i svensk musik, men Sonic Magazine lavede for nogle år siden et stærkt portræt af ham.

Det skete kort efter Christian Falks dødsfald – og det er Falk, der spiller bas på det valgte nummer og får det hele til at swinge og groove.

Med i sit band havde han i en periode også Joakim Thåström, og til sammen ser Hagström, Thåström og Falk eddermame godt ud i front for bandet, som Jan Gradvall også så fint skriver i Sonic-portrættet:

 

På debutalbummet ‘Fountain of Youth’ findes også en coverversion af Clash-reggaenummeret ‘Kingston Advice’ og af Curtis Mayfield-klassikeren ‘Move on Up.’ Albummet kan anbefales!

Lige som resten af numrene på bloggens første svenske mixtape:

PS! Der kommer naturligvis Abba senere …

Reklamer